En mil väster om Marbella ligger trevliga byn San Pedro de Alcantara. San Pedro är en liten trevlig pueblo (by på spanska) som växt till sig men fortfarande behållit sin charm. Längs San Pedro:s strandpromenad ligger det fullt med mysiga chiringuitos, som är strand restauranger.

Här sitter du och äter nära havet både på lunchen och till kvällsmaten. Varje torsdag är det marknad med massor av spännande saker och annat trevligt.

Kommer snart

Puerto Banus ligger strax väster om Marbella (8 km) och är liten småbåtshamn. Men en hel del av båtarna är riktigt stora yachter. I Puerto Banus är det området runt hamnen, som gäller med en mycket internationell karaktär. Och alla är här för att synas och festa. Restauranger och nattklubbar trängs i Puerto Banus gränder ihop med lyxmärkesbutiker som Versace Dior, Louis Vuitton och Dolce & Gabbana.

Kommer snart

Ska du hyra lägenhet eller hus i Marbella så finns det flera olika sätt att göra det på. För korttids uthyrning i Marbella en vecka eller två så är det nästan enklast och tryggast att vända dig en svenska förmedlare i Sverige som

Sembo (Sembo ägs av Stena Line) är en trygg förmedlare av lägenheter och hus i Marbella

Nueva Andalucia är ett trevligt och attraktivt område att hyra hus eller lägenhet i. Det ligger väster om Marbella och rakt upp bergen ovanför Puerto Banus. Här ligger de väldiga bergen som bildar en fond i bakgrunden och Nueva Andalucia är grönt och lummigt.

Nueva Andalucia tillhör Marbella kommun och har en stor svensk grupp som hyr hus eller lägenhet här och som tillbringar stora delar av året i Nueva Andalusia. Marbella ligger bara 10 minuters bilväg bort så läget är perfekt för den som bo lite lugnare men ändå ha tillgång till Marbella och Puerto Banus nattliv. Till Malagas flygplats är det ca 45 minuter med bil.

Elviria är ett trevligt område ca 15 minuter med bil från Marbella och lika långt från Fuengirola. Här finns gott om små butiker och trevliga restauranger.

Vill du shoppa ordentligt, så åker du in till Marbella och det stora shoppingcentret Canada. Elviria ligger mycket nära kusten, så många av husen och lägenheterna ligger

Den lilla mysiga orten Cabopino ligger endast 12 km från Marbella och 14 km från Fuengirola. Med en mycket trevlig ligger Cabopino som en dold pärla mitt på Costa del Sol. Här får en mycket fin sandstrand, avslappnad atmosfär, en trevlig hamn och bra restauranger.

Marbella är en mycket trevlig stad med El Casco Antiguo, en fantastisk charmerande ”gamla stan”. Byggnadsstilen här är lika som i alla vita byar i Andalusien. Vackra och låga hus, torg och trånga gränder fulla av restauranger och små mysiga butiker.

Marbella har också en jättefin strandpromenad, som kantar den härliga stranden. I Marbella är allt lite finare och lyxigare än på resten av Costa del Sol. Marbella drar till sig en internationell publik med gott om pengar.

Marbella karta med stränder och sevärdheter utmärkta. På kartan kan du zooma och flytta på den.